VME JARDINS SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Project datum

Go4green begon dit project te analyseren in 2016 en stelde in juni 2018 een gereviseerd project voor. Het ontwerp werd aanvaard door de 4 algemene vergaderingen van mede-eigenaren tussen november 2018 en januari 2019.

Beschrijving van het gebouw

De 4 gebouwen bevinden zich in Sint-Lambrechts-Woluwe in de buurt van de Alma universiteitscampus. Het jaarlijkse gasverbruik van de mede-eigendom bedraagt 1.573.947 kWh PCI en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 67.700 kWh.

Beschrijving van de investering

Go4green is verantwoordelijk voor de renovatie van de ketelruimte en de integratie van een aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 50 kWé.

Financiële gegevens

Go4green investeert bijna 230.000 euro voor de realisatie van het project. Door deze investering en de installatie van de warmtekrachtkoppelingen verlaagt go4green de CO2-uitstoot van het gebouw en verbetert zo de energieprestaties. Deze verbetering zal mede-eigenaren en bewoners in staat stellen om te profiteren van bepaalde financiële voordelen, zoals een verlaging van de energierekening. De geschatte financiële winsten voor de bewoners van het gebouw bedragen 56.415 euro.