Wie zijn wij?

Terwijl andere sectoren (vervoer, landbouw, enz…) ook worden getroffen, vertegenwoordigen appartementsgebouwen het grootste deel van energieverspilling in Europa.

De ouderdom van het bestaande gebouw, het gebrek aan motivatie en de financiële middelen van de betrokken partijen (eigenaar, trustee, autoriteiten) zijn daarvan de belangrijkste redenen. Het maken van de nodige investeringen voor derden en er een professionele activiteit van maken is een snelle manier om een reëel en substantieel effect te bereiken op de CO2-reductie en zo de energieprestatie van gebouwen te verbeteren.

Het winnen van het vertrouwen van klanten op een beleggingsactiviteit van derden vereist een goed evenwicht tussen strengheid (professionaliteit, realisme, financiële geloofwaardigheid) en respect voor de belangen van de klant (empathie, luisteren, flexibiliteit).

Werken in de energiesector is bijdragen aan het terugdringen van de energie voetafdruk van onze acties.

Transparantie

De berekeningshypotheses en gegevens die wij aan onze klanten verstrekken, moeten door hen gemakkelijk gedetailleerd en geanalyseerd kunnen worden.
Onze klanten kunnen regelmatig productiesites bezoeken die hen aangaan of zich vergelijken met andere klanten die ons hebben vertrouwd.

Excellentie

Onze zorg is om de beste service te bieden met een team die zich toelegt op het behalen van de beste energie en financiële voordelen voor de klant.
Wanneer een keuze moet gemaakt worden door go4green tussen high-performance maar dure apparatuur, en een andere goedkoper, maar riskanter op prestaties of duurzaamheid, zal go4green altijd kiezen voor de meest duurzame en veiligste optie voor de klant.

Professionalisme

Go4green neemt geen genoegen met commerciële goocheltrucs en doet geen valse beloften. Elk project levert de beloofde oplossing en de energie- en financiële resultaten zijn altijd beter dan aangekondigd.
Een project is professioneel wanneer het technisch goed gerealiseerd is, administratief en financieel goed beheerd wordt (opleveringen, bekomen van de nodige certificaten en bonussen, facturatie, betalingen, financieringen, enz…). Wij maken er een punt van om dit alles op een duidelijke en hoffelijke manier te communiceren met onze klanten en andere partijen.

Eenvoud

De gebruikte begrippen bij een complex onderwerp als energie moeten worden vereenvoudigd zodat ze voor iedereen aanvaardbaar en begrijpelijk zijn.

Sereniteit

Op beide oren en rustig kunnen slapen terwijl go4green je energie beheert is een mooi doel!
Om het vertrouwen te creëren doet Go4green hiervoor eerlijke en serieuze voorstellen op basis van goede voorbeelden en referenties.

Go4green is een naamloze vennootschap opgericht in 2009 met als doel om mede-eigendommen te adviseren om zelf ambitieuze energiebesparende projecten te realiseren (renovatie van gemeenschappelijke verwarmingsinstallaties, toevoeging van hernieuwbare of efficiënte energie, zoals warmtekrachtkoppeling).

Ondanks enkele mooie geïmplementeerde projecten begrijpt go4green in 2012 dat mede-eigendommen niet meteen uitgerust zijn om met dit soort projecten om te gaan (gebrek aan vaardigheden en tijd van de betrokken personen).

Daarnaast hebben ze nog steeds te maken met andere grote werken zoals waterdichtheid, gevel, dak en terras renovaties. Hierdoor worden energieprojecten als laatste behandeld (vaak in noodgevallen).

Om een financiële oplossing en technische ondersteuning te kunnen bieden, begon go4green vervolgens in 2013 met derde partij investeringen van energieprojecten ter attentie van mede-eigendommen. Deze verandering in de activiteit vereist de vervanging van enkele voormalige partners.

Ons Team

Frédéric Thibaut

Managing Director

Als burgerlijk ingenieur mechanica voltooide Frédéric zijn universitaire studies aan de UCL met een diploma Wetenschapsmanagement in 2004. Hij werkte meer dan 20 jaar voor een Amerikaanse fabrikant van bouwwerfmachines. In deze context heeft hij vele jaren in België en in het buitenland gewerkt (Frankrijk, Rusland, Tsjechië en Polen). Hij beheerde de startup van 3 fabrieken van de groep en had ook de leiding als algemeen directeur van 2 productievestigingen. Aangesproken door het go4green-project, sloot hij zich in april 2018 aan bij het team als CEO van de G4G-groep om zo bij te dragen aan de groei van het bedrijf.

Benoit de Hollain

Gedelegeerd bestuurder

Met 10 jaar ervaring als beheerder van mede-eigendommen, is Benoit de Hollain bewust en gevoelig voor energieproblemen in gebouwen. Hij stimuleert vervolgens Go4green om een complete oplossing voor te stellen die de energierekening van de bewoners en de CO2-voetafdruk van hun gebouw verlaagt. Deze oplossing is zowel gericht op de investering, de installatie en het beheer van warmtekrachtkoppeling alsook die van de verwarmingslokalen van residentiële gebouwen waarin ze zijn geïnstalleerd.

Dieter De Schuymer

Gedelegeerd bestuurder

Dieter de Schuymer studeerde af aan de Universiteit van Gent in 2003 als burgerlijk ingenieur in electronica, met een Master in Business Management behaald in Bordeaux (FR) in 2004 creëerde hij AlterElectra in 2006 en heeft bijna 1.800 fotovoltaïsche installaties uitgevoerd. In 2013 sloot hij zich aan bij go4green om de derde partij investeringen rond energie te ontwikkelen en te beheren.

Sylvie Meurant

Projectassistente

Sylvie Meurant is project assistente. Met 15 jaar ervaring in de syndicus wereld  heeft zij het GO4GREEN team in 2020 versterkt.

Juliette Duval

PROJECTINGENIEUR

Juliette Duval is proces- en milieu-ingenieur, afgestudeerd aan INSA Toulouse. Zij koos België en Go4Green voor een vormende beroepservaring in de groene energiesector. Juliette staat in voor de werfopvolging en de optimalisatie van de installaties.

 

Loïc Massart

PROJECTINGENIEUR

Loïc Massart is industrieel ingenieur elektromechanica, afgestudeerd aan de KULeuven. Hij heeft 3 jaar als projectleider gewerkt, verantwoordelijk voor het onderhoud van oliedepots. Begin 2021 besloot hij het roer om te gooien en zich aan te sluiten bij het GO4GREEN-team, dat beter aansluit bij zijn waarden.

Loïc is belast met de opvolging van de werven en het beheer van de machines in de stookplaatsen.

Loïc Houtart

Technisch commercieel vertegenwoordiger

Loïc Houtart is industrieel ingenieur elektromechanica, afgestudeerd aan de KULeuven. Hij heeft ook een master in management van Vlerick. Hij werkte 2 jaar als projectingenieur in een ingenieursbureau voor windenergie en wilde zijn kennis van de energiesector inzetten ten voordele van go4green.

Jean van Doorslaer

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

Jean van Doorslaer is een ervaren verkoopsagent. Gekwalificeerd in onderhandelen, verkoop, verkoopmanagement, eventmanagement en strategisch verkooppartnerschap.

Gilles Van Den Broecke

Technical Manager

Gilles Van Den Broecke werkte 15 jaar in de chemische industrie, de voedingsindustrie en de weg- en waterbouw. Hij vervoegde go4green met de bedoeling deel te nemen aan de groei van een start-up die actief is in de energietransitiesector.
Hij is ingenieur materiaalassemblage en mechanica, en heeft zich gedurende zijn hele loopbaan bijgeschoold (Executive Education, Métiers du Patrimoine, 6 Sigma, VCA…).
Geboeid door technologie en de toepassing van innoverende oplossingen, is het vanzelfsprekend dat hij verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud van onze installaties.