Lojega-Van Overbeke, Ganshoren

Project datum
Het project werd op 9 september 2016 voorgesteld en goedgekeurd door de Raad van bestuur van de Lojega (voorheen Ganshoren Villas).

Beschrijving van het gebouw
De lojega woningcorporatie (SCRL) is een SISP (Public Service Real Estate Company) die het resultaat is van de fusie tussen “The Villas of Ganshoren” en “Le Foyer Jettois”. Het is goedgekeurd door de woningcorporatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (SLRB) en beheert meer dan 2500 sociale wooneenheden gelegen in de gemeenten van gans oren en Jette.

Als onderdeel van het project nam go4green verschillende gebouwen over, elk bestaande uit ongeveer 100 eenheden, gelegen aan de van Overbekelaan in Ganshoren. De wijk ligt dicht bij Jette-Ganshoren Marsh en het Koning Boudewijn Park

Volgens go4green’s studie van jaarlijkse energiegegevens van gebouwen waarin co-generatoren werden geïnstalleerd, bedroeg het standaard verbruik 4.215.131 kWh PCI en was het gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik 232.938,20 kWh.

Beschrijving van de investering
go4green was verantwoordelijk voor de integratie van twee aardgas-co-generatoren met 50 kWé elektrische voeding, twee aardgas-co-generatoren met 15 kWé van kracht en een co-generator voor aardgas met 33 kWé.

Financiële gegevens
go4green heeft bijna 670.000 euro geïnvesteerd om de warmtekrachtkoppelingen in de verschillende gebouwen te integreren. Deze cogeneraties zullen het energieverbruik van gebouwen verminderen en daardoor de CO2-uitstoot verminderen. Daarnaast zullen deze integraties een positieve invloed hebben op de energierekening van gebouwen: meer dan 127.600 euro aan besparingen verspreid over 10 jaar!

CO2-vervuiling
Voor de installatie bedroeg de Co2 uitstoot van de mede-eigendommen meer dan 1158,41 ton Co2 per jaar. Dankzij go4green en de warmtekrachtcentralen werd de Co2 uitstoot teruggebracht met 12%!