Het Brusselse bedrijf Go4Green heeft 10 sociale woontorens in de Cité Modèle uitgerust met warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK), motoren die elektriciteit produceren en die de geproduceerde energie ook recupereren om het water voor de sanitaire voorzieningen en voor de verwarming van de sociale woningen te verwarmen.

Deze installatie is tot stand gekomen dankzij een contract met de Foyer Laekenois, die verantwoordelijk is voor de 1.400 sociale woningen van de Cité Modèle in Laken.

Tien geïnstalleerde en voor 100% door Go4Green gefinancierde machines zijn reeds in bedrijf en de volgende vier zullen worden geïnstalleerd tijdens de renovatie van de torens die voor de komende drie jaar is gepland.

Het thermische en elektrische vermogen dat door deze nieuwe installaties wordt opgewekt, komt overeen met bijna 7.770 zonnepanelen. Dankzij deze warmtekrachtkoppelingseenheden wordt een besparing van bijna 120.000 euro per jaar op verwarmings- en elektriciteitskosten verwacht, alsook een vermindering van de CO2-uitstoot met bijna 13%. Interview en beelden door Élodie Fournot voor www.bx1.be.

Lees het artikel online