VME WAHIS – SCHAARBEEK

Project datum

Go4green stelde het project voor in december 2017. De algemene vergadering van de mede-eigenaren van WAHIS keurde het op 12 februari 2018 goed. De werken werden gestart in de herfst van 2018 en voltooid in januari 2019.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in Schaarbeek, vlakbij Meyser. Volgens Go4green’s studie van de energiegeschiedenis van de mede-eigendom, bedraagt de jaarlijkse hoeveelheid gestandaardiseerd brandstofverbruik 350.000 pcI kWh en is het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 11.296 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green heeft een gedeeltelijke investering gedaan voor de renovatie van de ketelruimte van het WAHIS-gebouw. De installatie van een 15 kWé warmtekrachtkoppeling werd ook uitgevoerd.

Financiële gegevens

Go4green besloot om 120.000 euro te investeren in het project. Met deze financiële bijdrage belooft go4green de energieprestaties van het gebouw te verbeteren, een prestatie die een directe impact zal hebben op de energierekening. Bovendien worden winsten van 64.500 euro verwacht voor de bewoners van het gebouw voor de duur van het contract.

CO2-vervuiling

Voor de interventie van Go4green had het gebouw een ketelruimte op stookolie en een co2-uitstoot van maar liefst 103,81 ton per jaar! Nu, en dankzij Go4green en de overschakeling op natuurlijk aardgas, worden deze CO2-uitstoten met 12,61% gereduceerd waardoor de vervuiling wordt teruggedrongen.

Menu