VME TERCOIGNE II – WATERMAAL BOSVOORDE

Project datum

Go4green stelde het project voor aan de algemene vergadering van de mede-eigenaren van Tercoigne II op 22 juni 2018, een project dat vervolgens werd goedgekeurd door de mede-eigenaren op de algemene vergadering van 6 maart 2019.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in water Watermaal-Bosvoorde in de buurt van Delta. Volgens go4green’s studie van de energiegeschiedenis van de mede-eigendom is de jaarlijkse hoeveelheid gestandaardiseerd gasverbruik 1.305.498 kWh PCI en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 72.949 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

In het kader van de renovatie plaatst Go4green een aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 50kWé.

Financiële gegevens

Go4green zal 170.000 euro investeren in het project. De integratie van een warmtekrachtkoppeling zal de CO2-uitstoot verminderen. Go4green’s doel is om de energieprestaties van het gebouw te verbeteren. Door deze integratie zullen de mede-eigenaren en de bewoners van het gebouw financiële voordelen hebben: een verlaging van het energiebudget en een geschatte financiële winst van 130.908 euro voor de inzittenden van het gebouw gedurende de gehele duur van de contract.