VME TERCOIGNE I – WATERMAAL BOSVOORDE

Project datum

go4green stelde het project voor op de algemene vergadering van de mede-eigenaren van Tercoigne I op 22 juni 2018. Dit project werd vervolgens goedgekeurd door de algemene vergadering van de mede-eigenaren op 19 maart 2019.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in water Watermaal-Bosvoorde in de buurt van Delta. Volgens go4green’s studie van de energiegeschiedenis van het mede-eigendom is de jaarlijkse hoeveelheid gestandaardiseerd gasverbruik 1.825.867 kWh PCI en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 81.632 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

In het kader van de renovatie plaatst Go4green een aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 50kWé.

Financiële gegevens

Go4green besloot om 170.000 euro te investeren in dit project. Go4green’s doel is om de CO2-uitstoot te verminderen door de integratie van een warmtekrachtkoppeling. Dit zal de energieprestatie van het gebouw verbeteren en mede-eigenaren en bewoners in staat stellen om te genieten van financiële voordelen, waaronder een verlaging van de energierekening. Gedurende de looptijd van het contract schat Go4green de financiële winsten voor de bewoners van het gebouw op 152.312 euro.