VME SAINT-TROPEZ – ETTERBEEK

Project datum

Eind 2017 stelde Go4green het project voor aan de Vereniging van Mede-eigenaren. Op de algemene vergadering van eind augustus 2018 werd het project vervolgens goedgekeurd.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in Etterbeek in de buurt van het Montgomery rondpunt, het gebouw heeft 30 appartementen. Volgens go4green’s onderzoek naar energieverbruik is het standaard brandstof stookolie verbruik ongeveer 564.000 kWh PCI per jaar en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 15.000 kWh.

Beschrijving van de investering

Go4green heeft de bestaande warmtekrachtkoppeling, vervangen die niet rendabel was, met een nieuwe aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 15 kWe.

Financiële gegevens

Go4green investeerde 95.000 euro per stookruimte. Het is deze investering die het mogelijk maakte om het ketelsysteem te renoveren en een warmtekrachtkoppeling te plaatsen. Deze installatie zal de energieprestaties van het gebouw verbeteren en de energierekening van de bewoners doen verminderen. Daarnaast heeft go4green een schatting gemaakt van de financiële winsten die de mede-eigenaars kunnen verwachten: het is maar liefst een bedrag van 40.000 euro!

CO2-vervuiling

Voor de werken in de ketelruimte bedroeg de Co2-uitstoot van het gebouw 154 ton per jaar. Sinds de interventie van Go4green zal de Co2 vervuiling met 14,3 ton worden teruggenomen of 9,3%!