VME LE RICHELIEU – SINT-PIETERS-WOLUWE

Project datum

Go4green kreeg het groene licht voor zijn project op de algemene vergadering van mede-eigenaren op 5 juli 2018. Het werk werd voltooid in januari 2019.

Beschrijving van het gebouw

De Richelieu ligt in Sint-Pieters-Woluwe, in de buurt van het Plataanpark. Volgens de studie van go4green rond het energieverbruik van het gebouw, bedraagt het gestandaardiseerde gasverbruik 290,365 pcWh per jaar en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 7.550 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green installeerde een aardgas warmtekrachtkoppeling met een vermogen van 15 kWé.

Financiële gegevens

Go4green voltooit de installatie van het nieuwe systeem door bijna 100.000 euro te investeren. Het doel van deze financiering is voor Go4green om de energieprestaties van het gebouw te verbeteren en om de energierekening van de bewoners te verminderen. Deze installatie werd volledig beheerd door Go4green. Bovendien, en dankzij dit nieuwe systeem, worden winsten van 33.861 euro verwacht voor de bewoners van De Richelieu voor de duur van het contract.

CO2-vervuiling

Voor de interventie van Go4green had het gebouw een co2-uitstoot van maar liefst 90 ton per jaar! Nu, en dankzij go4green’s installatie, worden deze CO2-uitstoten met 13,47% gereduceerd. Hierdoor heeft het gebouw betere energieprestaties en wordt de vervuiling teruggedrongen.