VME LA SAUVENIERE – SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Project datum

Het project werd begin 2016 gepresenteerd en goedgekeurd op de algemene vergadering van mede-eigenaren. De werken werden voltooid medio 2016.

Beschrijving van het gebouw

VME la Sauvenière is een 13-delig complex van 352 appartementen die gelegen is in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Volgens go4green’s studie op de energiegeschiedenis van de mede-eigendom bedraagt de jaarlijkse hoeveelheid gestandaardiseerd gasverbruik 5.057.324 kWh PCI met 25% verbruik van sanitair warm water wetende dat het gebouw thermische productie ontvangt van 250m2 zonnepanelen (en dit deel wordt niet meer geproduceerd door conventionele warmtekrachtkoppelingen en ketels). Het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen is 350.000 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green heeft op eigen kosten de oude koolzaad warmtekrachtkoppelingen vervangen door 3 aardgas warmtekrachtkoppelingen met een totaal elektrisch vermogen van 206kWé.

Financiële gegevens

Go4green investeerde 440.000 euro in de integratie van de warmtekrachtkoppelingen. Deze installatie verbeteren de energieprestaties van de gebouwen en verlagen het energieverbruik. Het gevolg hiervan is een afname van de energierekening! Bovendien profiteren de bewoners van een financiële winst van circa 220.000 euro gedurende de looptijd van het contract!

CO2-vervuiling

Voor de renovatie had het gebouw een Co2-uitstoot van 705 ton per jaar. De gedane investeringen hebben de CO2-vervuiling met 18% doen dalen!