VME KONINGIN-ELISABETH – UKKEL

Project datum

Go4green stelde het project voor in november 2017 en had het vervolgens goedgekeurd op de algemene vergadering van de mede-eigenaren op 16 maart 2018.

Beschrijving van het gebouw

Het Koningin-Elisabeth gebouw ligt in de buurt Stalle in Ukkel. Het energieverbruik van het gebouw bedraagt 420.915 kWh PCI-stookolie per jaar en voor de gemeenschappelijke delen een elektriciteitsverbruik van 24.981 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green integreert een aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 15 kWé elektrische stroom in een door de klant gerenoveerde ketelruimte.

Financiële gegevens

Go4green heeft besloten om bijna 100.000 euro te investeren in de installatie van een aardgas warmtekrachtkoppeling. Met deze financiering verandert het gebouw van een ketelkamer op stookolie naar een ketelkamer met aardgasvoorziening. Het doel voor Go4green is om met deze installatie de energieprestaties van het gebouw te verbeteren en tegelijkertijd de energierekening van de bewoners te reduceren. Bovendien worden voor de bewoners voor de duur van het contract winsten van 20.606 EUR verwacht.