VME HERIS – BRUSSEL

Project datum

Het project werd ingediend en goedgekeurd in november 2017. De werken werden aangevat in het voorjaar van 2018 en werden beëindigd in mei 2018.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in Brussel in de buurt van het Zuid Station, het werd gebouwd in 2005 en bestaat uit 62 appartementen. Volgens go4green’s studie van de energiegeschiedenis van het mede-eigendom was de jaarlijkse hoeveelheid gestandaardiseerd gasverbruik 465.450 kWh PCI en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 51.280 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green deels deelgenomen aan de renovatie van de ketel kamer en integreerde vervolgens een aardgas-co-generator met een elektrische kracht van 15 kWé.

Financiële gegevens

Go4green investeerde 140.000 in dit project. Go4green’s doel is om de CO2-uitstoot te verminderen door de integratie van een warmtekrachtkoppeling. Daarbij zullen de energieprestaties van het gebouw verbeteren en dit zal de mede-eigenaren en bewoners in staat stellen financieel profijt leveren: bijna 154.000 euro aan winsten voor de bewoners van het gebouw, en dit, tijdens de duur van het contract!

CO2-vervuiling

Voorheen waren de emissies van het gebouw 133 ton per jaar! Dankzij go4green zijn deze emissies met 15% verminderd, waardoor het gebouw betere energieprestaties krijgt en de vervuiling wordt teruggedrongen.