VME HARMONIA – BRUSSEL

Project datum

Het project werd voorgesteld op 27 oktober 2017, goedgekeurd in januari 2018 en vervolgens afgerond door go4green in december 2018.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in het hart van Brussel in de buurt van het kanaal. Volgens go4green’s studie op de energiegeschiedenis had het gebouw een gestandaardiseerd gasverbruik van 369.627 kWh PCI per jaar en een gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik van 22.077 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green nam op zich de volledige renovatie van de ketelruimte van het gebouw en installeerde een warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 15 kWé.

Financiële gegevens

Go4green’s investering bedraagt 140.000 euro voor de realisatie van dit project. Het doel van deze financiering is om het energieverbruik te verminderen en de energieprestaties van het gebouw te verbeteren. Daarnaast was de installatie van de nieuwe ketel kamer gedeeltelijk op go4green’s kosten. Tijdens de duur van het contract worden er voor de bewoners van het gebouw er opbrengsten verwacht van 82.598 euro.

CO2-vervuiling

Voor de installatie van de nieuwe ketelruimte bedroeg de CO2-uitstoot van het gebouw 109 ton per jaar. Sinds de interventie van Go4green worden deze CO2-emissies met 20,5% verlaagd, waardoor de vervuiling wordt teruggedrongen en het gebouw daardoor een betere energieprestatie krijgt.