VME CHEMIN DE RONDE, SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Project datum

Het project werd voorgesteld op 20 juli 2018 en werd vervolgens goedgekeurd door de algemene vergadering van mede-eigenaren op 19 februari 2019.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw ligt in de buurt van Park rond de Mellaerts Vijvers. Volgens go4green’s studie op de energiegeschiedenis had het gebouw een standaardbrandstof verbruik van 563.370 kWh PCI per jaar en het gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik was 70.813 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Binnen dit project is go4green verantwoordelijk voor de toevoeging van een aardgas warmtekrachtkoppeling van 15 kWé. Dit is een onderdeel van de totaalrenovatie van de ketelruimte. De omschakeling van olie naar gas vermindert de vervuiling.

Financiële gegevens

Voor de realisatie van dit project investeert Go4green 100.000 euro. Het doel van deze financiering is om het energieverbruik te verminderen, de energieprestaties van het gebouw te verbeteren alsook om de CO2 uitstoot te verminderen. Daarbovenop wordt de renovatie van de ketelruimte volledig gedaan op kosten van go4green. Dit project is uiteraard ook bedoeld om de energiekosten te verlagen. Gedurende de looptijd van het contract belooft go4green aan de bewoners van het gebouw winsten van 199.926 euro.