VME BYBLOS – SINT-PIETERS-WOLUWE

Project datum

Go4green stelde een project voor aan de vereniging van mede-eigenaars op 20 augustus 2018. Dit project werd verdedigd (en vervolgens goedgekeurd) op de algemene vergadering van de mede-eigenaren op 19 maart 2019.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in Sint-Pieters-Woluwe in de buurt van het Montgomery rondpunt. Volgens de studie uitgevoerd door go4green, bedraagt het gestandaardiseerde gasverbruik 536.581 pcI per jaar en het elektriciteitsverbruik van de gemeenschappelijke delen 26.508 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green zal een aardgas warmtekrachtkoppeling plaatsen met een elektrisch vermogen van 15 kWé. De installatiekosten worden volledig ondersteunend door Go4green.

Financiële gegevens

Go4green investeert 100.000 euro in de installatie van een warmtekrachtkoppeling. Door de installatie van een nieuwe verwarmingsketel belooft go4green de energieprestaties van het gebouw te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast zal dit een impact hebben op de energierekening. Voor de bewoners van het gebouw worden gedurende het contract financiële winsten verwacht van 21.500 euro.