Le Foyer Laekenois – wijk Noord Station

Project datum

Negen gebouwen rond het Noord Station genieten van de integratie van warmtekrachtkoppelingen. Deze faciliteiten werden geïnstalleerd in 2017.

Beschrijving van het gebouw

De FoyerLaekenois is een SISP (Public Service Real Estate Company), goedgekeurd en gecontroleerd door de woningbouwvereniging van het Brussels Gewest (SLRB) die meer dan 3000 sociale wooneenheden in de gemeente Laken beheert, evenals een deel van Brussel (noordelijk district).

Volgens go4green’s studie van de energiegegevens van de gebouwen waarin deze systemen zijn geïnstalleerd, bedroeg het jaarlijkse gestandaardiseerde verbruik ongeveer 9.064.000 kWh PCI en was het gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik ongeveer 617.000 kWh per jaar. Dankzij deze integraties kunnen 959 woningen genieten van een efficiënte energieproductie!

Beschrijving van de investering

go4green heeft één warmtekrachtkoppeling geïntegreerd met een elektrische vermogen van 50 kWé, twee warmtekrachtkoppelingen met een elektrische vermogen van 15 kWé en zes warmtekrachtkoppelingen met een elektrisch vermogen van 33 kWé .

Financiële gegevens

go4green heeft 1.115.000 euro geïnvesteerd in de installatie van de verschillende warmtekrachtkoppelingen. Deze machine verlagen de CO2-uitstoot en verbeteren de energieprestaties van de verschillende gebouwen. Het directe gevolg is een lagere energierekening en 619.849 euro financiële winst voor de bewoners van het gebouw gedurende de duur van het contract!

CO2-vervuiling

Voor de installatie van de warmtekrachtkoppelingen hadden de gebouwen een Co2-uitstoot van meer dan 2563 ton per jaar. Vanaf nu reduceren deze gebouwen hun Co2-uitstoot met 13%!