Le Foyer Laekenois – Cité Modèle

Project datum

Zes gebouwen in de Cité Modèle genieten van warmtekrachtkoppelingen. De installaties werden gemaakt tussen 2015 en 2019.

Beschrijving van het gebouw

De Foyer Laekenois is een SISP (Public Service Real Estate Company), goedgekeurd en gecontroleerd door de woningbouwvereniging van het Brussels Gewest (SLRB) die meer dan 3000 sociale wooneenheden in de gemeente Laken beheert, evenals een deel van Brussel (noordelijk district).

Volgens go4green’s studie van de jaarlijkse energiegeschiedenis van gebouwen waarin warmtekrachtkoppelingen werden geïnstalleerd, bedroeg het standaard verbruik 5.384.675 kWh PCI en was het gemeenschappelijk elektriciteitsverbruik 715.568 kWh. Deze warmtekrachtkoppelingen zullen 581 woningen in staat stellen te profiteren van een efficiënte energieproductie.

Beschrijving van de investering

go4green heeft vijf aardgas co-generatoren geïntegreerd met een vermogen van 15 kWé elektrische stroom en drie aardgas warmtekrachtkoppelingen met een elektrisch vermogen van 33 kWé.

Financiële gegevens

go4green heeft bijna 770.000 euro geïnvesteerd in de installatie van de verschillende warmtekrachtkoppelingen. Deze warmtekrachtkoppelingen zullen het energieverbruik van gebouwen verminderen en daardoor de CO2-uitstoot beperken. Daarnaast zullen deze installaties een positieve invloed hebben op de energierekening van gebouwen: meer dan 640.000 euro aan besparingen verspreid over 10 jaar!

CO2-vervuiling

Voor de installatie van de warmtekrachtkoppelingen hadden de gebouwen een Co2-uitstoot van meer dan 1600 ton per jaar. Vanaf nu reduceren deze gebouwen hun Co2-uitstoot met 16%!