VME SAINT-LAZARE – SINT-JOOST-TEN-NODE

Project datum

Het project werd goedgekeurd in april 2015 op de algemene vergadering van de mede-eigenaren. De stookruimte werd gerenoveerd in september 2015 en de warmtekrachtkoppeling trad in functie eind 2015.

Beschrijving van het gebouw

Het gebouw is gelegen in de gemeente Saint-Joost-ten-Node en bestaat uit 95 appartementen.  Go4green’s studie van de energiegeschiedenis van de mede-eigendom toonde een jaarlijkse gestandaardiseerd brandstofverbruik van 902.990 kWh PCI en een elektriciteitsverbruik voor de gemeenschappelijke delen van 44.095 kWh per jaar.

Beschrijving van de investering

Go4green financierde op eigen rekening de volledige ketelruimte renovatie en voegde vervolgens een aardgas warmtekrachtkoppeling met een elektrisch vermogen van 33 kWé. De omschakeling van stookolie naar gas vermindert vervuiling.

Financiële gegevens

Go4green investeerde 178.824 euro in de plaatsing van een warmtekrachtkoppeling. Deze installatie verbetert de energieprestaties van het gebouw en verlaagt het energieverbruik. Het voordeel voor de eigenaren is een verbetering van het EPC-certificaat. Voor de bewoners worden financiële winsten van 144.720 euro verwacht tijdens de looptijd van het contract!

CO2-vervuiling

Voor de renovatie van de ketelruimte en de plaatsing van de warmtekrachtkoppeling had het gebouw een Co2-uitstoot van 329 ton per jaar. Men verwacht een verlaging van de  Co2-uitstoot van maar liefst 45%!

Menu